Billeder der taler
Begyndelsen til en fotoserie...

Værtspar
Marikka og Gyula Szekrényef, som har været vore nære venner igennem mange år og ledere af vores datter-organisation i Rumænien. Marikka har stået for det humanitære arbejde, og Gyula har arbejdede som evangelist på fuld tid. Det er med inderlig sorg, at vi nu må fortælle, at Gyula fik en alvorlig sygdom og efter et halvt års kamp med op- og nedture sammen med familien, nu er sovet ind. Dette er et ufatteligt stort tab specielt for Marikka og børnene, men også for alle os, som har kendt hans varme personlighed og det store og trofaste arbejde han har gjort for så utrolig mange mennesker.
        

Byggeri
Vi har hjulpet denne familie med at få bygget et nyt hus. Mange huse i Rumænien er faldefærdige og praktisk talt umulige at renovere.

Bolig
De allerværste tilfælde af boliger man møder i Rumænien er skræmmende. Heldigvis er de fleste noget bedere stillede end her.

Oversvømmelse
Efter en oversvømmelse i 1998 stod mange familier i en lille landsby uden tag over hovedet. Flere omkom, da vandet kom midt om natten. Det efterlod et trist syn og håbløsheden træder endnu tydeligere frem hos folket.

Præget
Robby (den store dreng på billedet) er et eksempel på hvordan folk præges af livet i Rumænien. Første gang vi så Robby i 1992 var han den mest livlige og glade dreng vi mødte. I dag er han tydeligt præget af livets hårdhed.

Reaktionen
Rumænernes fattigdom gør deres glæde så meget større når de modtager ting. Smilet går op til langt over ørerne. Selvom vores hjælp kun er en dråbe i havet, bliver det enkelte menneske som modtager, jo lykkelig over det, og forhåbentlig bliver hverdagen en smule lettere.

Aflæsning
Når vi skal læsse den store 40 fods trailer af, er det ikke arbejdskraft der mangler. Folk stiller gladeligt op og hjælper til - og selvfølgelig får de lidt for det.

Hovedgaden
Sightseeing i Rumænien kan ikke altid foretages med bil, selvom det er landsbyernes største veje man færdes på. Her må vi køre i hestevogn 1½ time for at komme ud til en meget fattig familie langt uden for byen.

Attraktion
Alle steder hvor vi kommer med vores bus rygtes det lynhurtigt og folk kommer fra alle verdenshjørner. For dem er det måske dagens højdepunkt.